Lilypie First Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Tuesday, 22 March 2011

jalan-jalan

assalamualaikum....


nk citer skit..pade 12/3/2011 besday aku yg ke 26thn..eehheh...tp thn nie best skit sambut besday sbb my suami bawa g jalan..mmg x diduga..mcm nk pengsan jgk dengar yg my suami nk bw g jalan2...hahah...ye la jarang btul dia nk bawa g jalan...jauh plak tu...kami ke PULAU REDANG....hehehh...best sgt..pengalaman yg x dpt dilupekan walaupon sedih kena tinggalkan anak teruna...bkn x mau bawa..tp anak  teruna terlalu kecik sgt nk bawa...baru 7 bulan..tp kita tetap enjoy..kami gerak ke terangganu pade 11/3/2011... first time ke terangganu..mmg rase lame sgt nk smpai...aku pergi dgn kakak ipar aku... dia la yg tau jalan2 nie..smpai ke terangganu dh mlm..tido dirumah kakak ipar aku punye adik ipar( paham kan ayat aku..heheh)... kita plan semua nk naik jeti ke pulau redang pkul 9pg..so kami semua kena bangun awl...bangun punye la awl sewal 4pg..gerak kuar umah pkul 5.30 pg...nk kejar kan bot pkul 9pg..tp tanpa diduga ade masalah yg x dpt dielak kan...so kena naik bot pkul 12 tghari...ok la kan...sblom tu nk citer sblom nk gerak ke pulau redang ade berita tentang tsunami melanda jepon..semua org risau x bg kita pergi...tp dlm hati meronta2 nk pergi jgk.mintak dijauhkan segala nye..ok smbung blk gerak la kami naik bot pkul 12..ombak agak kuat skit...dr jeti nk ke pulau redang tu 1 jam..pehhh...x terkata aku muntah2..haahha...anak dan laki aku relax je...aku muntah smpai 3 beg plastik...heheh...pekerja bot tu smpai ckp dh mcm bubur lambuk..hahahah... lantak la..dlm otak x pikir lain..nk cepat smpai...smpai la kami disane...iaitu Pulan Redang... hehheh...tgk tempat tu...mmg best sgt2... terus ckp ngan yen ( suami sy)... "ayah terima kasih sbb bawa ibu dtg sini"... heheh...bodek jap..hahah.... ok la nk share pic...



                                                ini view dr bilik aku...cantik kan...



                                                    ini pandangan ngadap laut...


                                           selamat datang ke LAGUNA REDANG RESORT...

                                                           happy sgt anak dara aku nie.....

                                               time dinner...makan aje...hehehhe

                                                      muke maiya cuak....

                                                               happy....
 ini la gamabr2 yg best..byk lagi..klu rajin g la tgk kat fb aku...hehehe...ok la..x tau nk tulis ape lagi...ayat x kesampaian....hehheh.... ape2 pon happy sgt...klu bleh nk g lagi....hehehhe
            

2 comments:

mummy sayang said...

wooo....jln2...siap muntah..tgk gmbo angin kuat erkkk...

umairah said...

time tu kan baru pas tsunami kat jepon...ombak kuat skit.tu yg muntah2..ehheh...